Algemene voorwaarden • Huis42

Algemene voorwaarden

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

 • Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
 • Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de ondernemer;
 • Dag: kalenderdag;
 • Duurtransactie: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid;
 • Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
 • Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
 • Retourformulier: het retourformulier voor herroeping die de ondernemer ter beschikking stelt die een consument kan invullen wanneer hij gebruik wil maken van zijn herroepingsrecht.
 • Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;
 • Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;
 • Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.
 • Algemene Voorwaarden: de onderhavige Algemene Voorwaarden van de ondernemer.

Naam onderneming: Huis42
Naam eigenaresse: Petra Kerkhof
Vestigingsplaats: Passewaaij 15, 6658CE, Beneden-Leeuwen
Telefoonnummer: +31 6 23716336
E-mail klantenservice: petra@huis42.nl
KvK-nummer: 54175674
Btw-identificatienummer: NL001912383B15

Niets van deze site mag zonder toestemming van Huis42 worden gedupliceerd.

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk product/ dienst die u koopt of gekocht hebt bij Huis42. Er staat in vermeld hoe we met elkaar omgaan als er een overeenkomst gesloten is. Wij streven ernaar dat de consument tevreden is met de aankoop.

Mocht dit niet het geval zijn, dan lossen wij dit graag op. Stuur een e-mail naar petra@huis42.nl, wij helpen je daar verder.

Het aanbod wat aangeboden wordt op de webshop is vrijblijvend. Huis42 is gerechtigd om het aanbod te wijzigen en aan te passen. Wij doen daarnaast ons uiterste best om zo veel mogelijk informatie te geven over onze producten (denk aan afmetingen, levertijd, prijzen, eventuele kortingen en of je het product kunt ruilen/ retourneren). De afbeeldingen die gebruikt worden op de webshop zijn van waarheidsgetrouwe weergave. Echter kan de ondernemer niet garanderen dat de weergegeven kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van de producten. De brocante en vintage items zijn gebruikte goederen. Dit betekent dat de goederen verkocht worden inclusief de gebreken, oneffenheden, gebruikers- en ouderdomssporen en elke andere vorm van aantasting. Huis42 zal haar uiterste best de items zo uitgebreid mogelijk te omschrijven en fotograferen. Extra informatie kan altijd aangevraagd worden via petra@huis42.nl.

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een bevestiging via de e-mail. Vervolgens gaan wij aan de slag met het verpakken van de bestelling. Zodra het product verzonden is, ontvangt u wederom een e-mail betreft de verzending. Indien u uw bestelling af wil halen in Beneden-Leeuwen, ontvangt u daarvoor ook een bevestiging via de e-mail.

Als u een bestelling bij ons plaatst worden uw gegevens opgenomen in ons klantenbestand. Wij houden ons aan de Wet Persoonsregistratie zullen deze gegevens dan ook niet delen met derden. Een deel van de gegevens moeten wij 7 jaar bewaren voor fiscale redenen. Een uitgebreide toelichting betreft de omgang met persoonsgegevens is terug te vinden in het privacy beleid.

Mocht u niet tevreden zijn met (een deel van) uw aankoop, dan kunt u deze retourneren of ruilen. U heeft het recht om uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst te retourneren, wij willen de retourzending ook binnen 14 dagen na ontvangst ontvangen hebben. Wij verplichten niet om de reden van retour te vermelden, maar wij zijn er wel benieuwd naar.

Tijdens de bedenktijd mag u de omslagdoek(en) passen om te kijken hoe het staat, maar het is niet de bedoeling dat de omslagdoek(en) daadwerkelijk gedragen (of gewassen) worden. Houdt de product(en) netjes als u deze zou willen terugsturen. Zorg ervoor dat het product onbeschadigd is en dat eventuele labels en/ of kaartjes aan de producten blijven.

Mocht u gebruik willen maken van het retourneren/ ruilen stuur dan een e-mail naar petra@huis42.nl.  U ontvangt van ons een retourformulier wat bijgevoegd moet worden bij de retourzending. Zodra wij de retour, in goede staat, ontvangen hebben, zullen wij het volledige aankoopbedrag exclusief verzendkosten binnen 14 dagen terugstorten op de rekening waarvan de bestelling betaald is.  

De kosten voor retour van uw thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten verschillen per vervoeder, raadpleeg voor exacte tarieven de website van uw vervoerder. Bewaar het afgiftebewijs en de track & trace code goed, deze zijn van belang mogen wij uw retour niet ontvangen.

Mocht u gebruik willen maken van uw herroepingsrecht, dus de product(en) willen retourneren. Dan zijn de kosten voor retour van uw thuis naar het adres waar Huis42 gevestigd is voor eigen rekening. Deze kosten verschillen per vervoeder, raadpleeg voor exacte tarieven de website van uw vervoerder.

Het bedrag dat u heeft betaald voor de producten, dus exclusief verzendkosten, word binnen 14 dagen na ontvangst teruggestort op de rekening waarmee de order is geplaatst. De terugbetaling is voor de consument kosteloos.

Het herroepingsrecht is niet geldig op de producten die volgens uw ingevoerde specificaties op maat gemaakt zullen worden. Dit zal duidelijk bij afnamen vermeld worden. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

De genoemde prijzen bij de producten vrijgesteld van BTW. Daarnaast zijn alle productprijzen exclusief eventuele verzendkosten. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor gevolgen Huis42 niet verplicht het product volgens de foutieve prijs te leveren.

Wij hanteren momenteel een verzendtijd van 1-2 werkdagen na het plaatsen van uw bestelling. De levertermijn is indicatief. Aan de eventueel genoemde termijnen kan de consument geen rechten ontlenen. Overschrijding van een termijn geeft de consument geen recht op schadevergoeding.

Mochten wij het bestelde product onverwachts niet kunnen leveren, dan krijgt u het aankoopbedrag terug of komen wij een nieuw leveringstermijn overeen. Ook als een product stuk gaat voordat het bij u of een door u aangewezen persoon aankomt, lossen wij dit samen met u op.

Als plaats van levering geldt het adres dat u hebt opgegeven. Mocht het adres per ongeluk niet kloppen. Dan kunt u contact met ons opnemen (petra@huis42.nl ), als de bestelling nog niet verzonden is kunnen wij het adres nog voor u aanpassen. Als de bestelling wel verzonden is, valt dit niet onder onze verantwoordelijkheid en zal u zelf achter uw bestelling aan moeten.

De bestellingen worden verzonden via PostNL of DHL. Na verzending ontvangt de consument een bevestigingsmail waarna ook de track&trace code wordt vrijgegeven. Via de track&trace code kan de bestelling getraceerd worden. De pakketten komen binnen 1 tot 3 dagen na verzenden binnen. Dit termijn is onder voorbehoud van eventuele vertraagde levering door PostNL of DHL. Huis42 heeft geen invloed op de prestaties van PostNL of DHL.

Huis42 zal de bestelde items zo zorgvuldig mogelijk verpakken. Huis42 hergebruikt verpakkingsmateriaal.

Om uw bestelling af te ronden geeft u uw betaalgegevens aan ons door. Onze betalingen gaan via de betalingsprovider Mollie, welke veilig met deze betaalgegevens om gaat.
Als u een aankoop bij ons doet ontvang u via de mail een bevestiging en de bijbehorende updates betreft de bestelling.

Heeft u een klacht? Deze dient u gelijk nadat u een gebrek heeft geconstateerd kenbaar te maken. Neem dan contact met ons op via petra@huis42.nl Vermeld in het onderwerp het ordernummer en een duidelijke beschrijving van de klacht. Voeg ook foto’s toe ter ondersteuning/ bewijs zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wij zullen de klacht vervolgens in behandeling nemen zodat we de klacht samen met u goed kunnen oplossen. Binnen maximaal 5 werkdagen ontvangt u reactie.

Op de overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend het Nederlandse recht van toepassing. Ook indien de consument woonachtig is in het buitenland.

Winkelwagen

Beoordeel ons op Trustpilot

Contact Info

KVK: 54175674 | BTW: NL001912383B15

Copyright 2023 © Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door Online Revolution Huisstijl door Label Kaat